O poduzeću

Company presentation in English

Poduzeće KEFO je osnovano 1949. kao poduzeće za uvoz i distribuciju laboratorijskih kemikalija, potrošne robe i opreme pod imenom Kemoservis. 1954. se Kemoservis udružio s poduzećem Fotomaterial koje se bavilo uvozom i distribucijom fotografskog potrošnog materijala i opreme. Poduzeće je poslovanje nastavilo pod imenom Kemoservis-fotomaterial.

Do 2001. godine je poduzeće KEFO prošlo prestrukturiranje, privatizaciju i promjenu imena. Od 2001. godine je KEFO u privatnom vlasništvu. Iste godine je prestalo s distribucijom i prodajom fotomaterijala i opreme. Glavna djelatnost poduzeća je od tada prodaja i distribucija svih proizvodaa koje pri svom radu upotrebljavaju laboratoriji: laboratorijske kemikalije, standardni referentni materijali te laboratorijska potrošna roba i oprema.

KEFO


Poduzeće KEFO je 2004. godine osnovalo poduzeće u Sisku, Hrvatska, s vlastitim uredima, skladištem, dostavnim vozilima i suradnicima usposobljenim za prodaju kemikalija i ostale robe za laboratorije. 2005. godine je KEFO postao suvlasnik evropskog poduzeća LLG – Laboratory Logistics Group. LLG je drugo najveće evropsko poduzeće za prodaju laboratorijske potrošne robe i opreme. KEFO je kao suvlasnik LLG raširio svoj prodajni program s laboratorijskom potrošnom robom i opremom preko 500 dobavljača. U centralnom skladištu u Meckenheimu (Njemačka) je na skladištu više od 10.000 različitih proizvoda koje tjedno dostavljamo kupcima. S kompletnim programom KEFO ostvaruje svoj sinonim: KEFO Svijet laboratorija.

2007. godine je KEFO osnovalo poduzeće u Beogradu, Srbija s vlastitim uredima, skladištem, dostavnim vozilima i suradnicima usposobljenim za prodaju kemikalija i ostale robe za laboratorije. Krajem 2009. godine je KEFO osnovan i u Sarajevu, BiH. I ovo poduzeće razpolaže sa svim potrebnim za samostalno poslovanje. 2010. godine je poduzeće KEFO s preuzimanjem prodajnog programa Merkur Tehničke kemikalije i granulati raširilo svoju djelatnost na prodaju tehničkih kemikalija i granulata. Novu djelatnost su preuzela i sva kćerinska poduzeća.

Poduzeće KEFO ima ukupno 65 zaposlenika. Mnogi zaposlenici imaju visoku i stručnu naobrazbu. Svi se redovito usavršavaju uz rad i tako mogu uspješno ispuniti zahtjeve, potrebe i želje kupaca.

Poduzeće KEFO je prisutno na tržištima Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

KEFO
KEFO

KEFO PRODAJNI PROGRAM

LABORATORIJSKE KEMIKALIJE

 • Za kontrolne laboratorije: J.T.BAKER, CARLO ERBA REAGENTI, FISHER CHEMICAL
 • Za razvoj i istraživanja: ACROS ORGANICS
 • Standardni referentni materiali: Dr. EHRENSTORFER, LGC STANDARDS
 • Titrivali i volumetrijske otopine, reagensi, indikatori i puferi: KEFO
 • Farmaceutske kemikalije: KEFO

LABORATORIJSKA OPREMA I PRIBOR

Potpuna ponuda opreme i pribora preko 500 dobavljača iz cijele Evrope.

PLASTIČNI GRANULATI

Kvalitetna distribucija termoplastičnih granulata uvaženih brendova.

Od standardnih materijala nudimo PE, PP, PS, PVC, od tehničkih materijala cjelovit asortiman Radici Plastics. U ponudi imamo i reciklirane materijale, masterbatch i dodatke.

TEHNIČKE KEMIKALIJE

Poduzeće KEFO spada među vodeće distributere kemikalija u regiji.

Kemijske proizvode i sirovine kupujemo od različitih proizvođača. Robu distribuiramo u više od 20 različitih sektora u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Na skladištu imamo kontinuirano više od 100 proizvoda iz našega prodajnog programa. Pored toga osiguravamo dostavu industrijskih i posebnih kemikalija po zahtjevima kupaca.

S logističkom potporom naših partnera povezujemo interese naših kupaca i dobavljača prije svega na slijedećim područjima:
tekstil, kemijska industrija, opskrba vodom, metalurgija, prehrambena industrija, farmaceutska industrija, detergenti, kožna industrija, papirna industrija, kozmetika, staklo, keramika, boje i premazi.

MEDICINSKI POTROŠNI MATERIJAL

 • Uvodnice, žice, kateteri, stentovi, balonski kateteri, podržavajući kateteri, mikrokateteri, embolizacijski materijal

PODACI O REGISTRACIJI:

 1. KEFO d.o.o.
 2. Nikole Tesle 10, 44 000 Sisak, RH
 3. Temeljni kapital: 729.700,00kn
 4. MB: 1784129
 5. OIB 09371680761
 6. IBAN HR1924020061100633369